Biografie

Op de radio klinken muziekjes van Hervé Vilard, Al Martino, Sonny & Cher en Eddy Wally.

Frank Sinatra heeft de grootste hit van het jaar te pakken met zijn Strangers in the Night, 1966 was een bijzonder goed muzikaal jaar te noemen.

Ten huize De Cock kwam de ooievaar langs, het leek wel of het muzikaal jaar 1966 zijn invloed had op Nicky Martinez, al gauw bleek de kleine Nicky over muzikale talenten te beschikken.

Op 12 jarige leeftijd werd besloten Nicky Martinez naar de muziekschool van wijlen Roger Danneels te sturen, in die tijd een fenomeen in het Brugse en omstreken. Nicky kreeg zangles en dictielessen, een instrument mocht zeker niet ontbreken! De accordeon en orgel werden een stukje van haar leven. Nicky Martinez bleef spelen in de accordeongroep van Roger Danneels tot zijn dood.

Later volgden vele optredens met de orgel in compagnie van een drummer.

Nicky Martinez is geen onbekende, haar nieuwe artiestennaam doet misschien geen belletje rinkelen, haar echte naam Martine De Cock echter wel.

Martine was 26 jaar lang lid van De Brugse Strangers, een begrip in het Brugse en West-Vlaanderen. Vele radiohits en optredens staan op haar naam. De bekendste zijn Maar vanavond (cover van Hanny) en M’n velo.

Het grootste succes kwam er in 1995 met Zwarte Lola & Eddy Ready, wekenlang stond de single in de officiële hitparade.

Later zou een breuk komen tussen Martine De Cock en De Brugse Strangers.

Sinds 2015 staat Martine De Cock er opnieuw, weliswaar met een nieuwe artiestennaam.

De goesting en leute is er om er weer stevig tegenaan te gaan.

Kortom U zult van Nicky Martinez nog regelmatig iets horen!

Reacties zijn gesloten.